Tomi Takamaa – Brutal & Honest – Osa 1/3 – Penkkipunnerrus

In this video

1. Tomi Takamaa, tervetuloa – 2:20
2. Tomin salihistoria – 2:56
3. Mistä Tomin motivaatio on lähtenyt – 4:30
4. Tomin paneutuminen bodaamiseen ryskäämisen sijasta – 8:02
5. Alan lehdissä puhuttiin hormoneista avoimesti – 11:40

6. Sensuroidaanko hormonit nykyään ulos yhteiskunnasta? – 13:04
7. Tomin hormonien käytön aloitus – 13:20
8. Feikkinatut – 14:43
9. Treeniä piristävät aineet ja Marko Savolaisen huumeiden käyttö – 16:09
10. Kannabiksen laillistaminen – 17:23

11. Bigger Stronger Faster (2008) -dokumentista – 21:07
12. Hormonien sivuvaikutukset? – 23:39
13. Heikon lihasryhmän kehittäminen/lihaksen aktivointi – 29:56
14. Takareisipuhetta – 34:04
15. Väärin tehdyt selkäliikkeet – 38:10

16. Aloittelijan virheet ja virheiden ehkäisy – 40:50
17. Voimatasoista bodaukseen ja tekniikkaan – 44:03
18. Miten treenauttaisit aloittelijaa? Onko voimanostolle oma paikkansa? – 47:44
19. ”Tuntuma” -sanan OIKEA merkitys – 49:41
20. Kokeneen treenaajan virheet? – 54:20

21. Ben Pakulski, oikeaoppinen jalkaprässi – 55:19
22. Onko olemassa ”toivottomia tapauksia” lihaksen kasvatuksessa? – 1:01:22
23. Outro ja seuraavan videon sisällönavaus – 1:06:36

http://www.penkkipunnerrus.fi/blogi/276-tomi-takamaa-brutal-honest
http://www.penkkipunnerrus.fi/nettivalmennus

Osa 2/3 : https://www.youtube.com/watch?v=5WInalg02JE

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kommentit (26)

 1. Ihan videon alkuun liittyen: eikö ensimmäinen MTV:n musiikkivideo ollut The Buggles – Video Killed The Radio Star? Jatka näitten haastattelujen tekoa, parasta sisältöä mitä teet! 🙂

 2. Mä oon aina käsittänyt tuon tuetun t-kulmasoudun ensisijaisesti lavan lähentäjiä treenaavana liikkeenä, jossa tarkoitus on venyttää selän keskiosaa alhaalla kunnolla, sitten vetää hartiat taakse ja työntää rinta ulos ja viimeisenä puristaa lapaluita voimakkaasti yhteen. Monilla ihmisillä lavan lähentäjät ovat niin inaktiiviset runsaan istumisen ja sen tuoman paskan ryhdin ansiosta, että pelkästään videolla mainitun asennon pitäminen on jo todella vaikeaa, ja siksi näitä lihaksia pitäisi vahvistaa. Millä tavoin Tomi tykkää treenata epäkkään keski- ja alaosaa, koska ne tuntuvat todella usein jäävän latsien varjoon siitä huolimatta, vaikka ovatkin erittäin tärkeitä lihaksia monien muidenkin liikkeiden suorittamisessa?

 3. Loistava video! Ja fiksua jättää kunnon aikaväli jokaisen jakson välillä, auttaa varmasti saamaan paremmin näyttökertoja. Jos kaikki olis tullu samaan pötköön, olis varmaan itellä venynyt katseleminen monella päivällä/jopa viikolla.

 4. Todella mielenkiintoista ja asiantuntevaa settiä, mutta itseäni jäi vaivaamaan tuo voimanosto-kyykkytekniikan lyttäys. Siitä olen samaa mieltä, että eihän se kauniilta näytä mokoma pyllistys, mutta joillekin se vain on biomekaanisesti ainoa mahdollinen tekniikka. Kehon mittasuhteet vaihtelevat yllättävän paljon yksilökohtaisesti ja kyykkytekniikkaan vaikuttaa erityisesti torson, reisiluun ja sääriluun pituuksien suhde. Henkilö, jolla on suhteessa pitkä selkä, lyhyt reisiluu ja pitkä sääriluu pystyy kyykkäämään pystyasennossa ja viemään kyykyn todella syvälle. Päinvastaisilla mittasuhteilla varustettu henkilö puolestaan ei pysty ja joutuu tyytymään pyllistykseen. 😀 Jossain määrin nilkan ja lonkan liikkuvuudella voi toki vaikuttaa tekniikkaan. Tässä havainnollinen video kyykyn biomekaniikasta: https://www.youtube.com/watch?v=Av3LO2GwpAk

 5. Eikä välttämättä lainkaan huono tyyli ole lähestyä kyykkäämistä ihan pelkällä venyttelyllä aluksi etteivät mahdolliset jumit häiritse liikerataa.

 6. "Klenbuteroli on suun kautta annosteltava lääke. Sitä käytetään lähinnä eläinlääketieteessä esimerkiksi hevosen astman hoidossa. Klenbuterolia ei käytetä ihmisten astman hoitoon.

  Useilla beeta-2-agonisteilla, erityisesti klenbuterolilla, on anabolinen eli kudoksia kasvattava vaikutus. Ne lisäävät poikkijuovaisten lihasten valkuaispitoisuutta samalla kun lihasten glykogeeni ja elimistön rasva palavat. Klenbuteroli on siksi eräs yleisimmistä lihasmassan kasvattamiseen käytetyistä aineista. Sitä ei kuitenkaan ole toistaiseksi luokiteltu rikoslaissa (luku 44, pykälä 16, momentti 1, asetus 705/2002) dopingaineeksi.

  Haittavaikutukset

  Klenbuterolin haittavaikutuksia ovat muun muassa vapina, sydämen tykytys, rytmihäiriöt, lihaskrampit ja elektrolyyttihäiriöt [1, 2, 3]. Rytmihäiriöt ja hypokalemia eli veren alhainen kaliumpitoisuus voivat hoitamattomana johtaa kuolemaan."

JÄTÄ KOMMENTTI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *