Miksi korkean intensiteetin intervalliharjoittelu on saanut nopeasti suosiota viime vuosina?

Me kaikki tiedämme, että liikunta on hyväksi terveydellemme, eikö niin? Liikunta tarjoaa meille paljon etuja. Olemassa on erilaisia korkean intensiteetin intervalliharjoitteluja, eli HIIT, ja siitä on tullut erittäin suosittu vuosien varrella. Luetaanpa lisää korkean intensiteetin intervalliharjoittelusta alla.

Mikä on korkean intensiteetin intervalliharjoittelu?

Tämä on treenimuoto, joka sisältää intensiivistä treenausta lyhyen ajan. Intensiivinen harjoitus vaihtelee noin 45–60 sekunnin välillä. Voit myös levätä jonkin aikaa ennen kuin teet saman sekvenssin uudelleen. On suositeltavaa, että käytät treeniin noin 15–20 minuuttia. Treenattuasi jonkin aikaa, voit helposti lyhentää lepoaikaa ja lisätä kertojen määrää.  Parasta tässä treenissä on, että voit tehdä sen missä tahansa. Se ei vaadi kuntosalia eikä myöskään mitään laitteita. Tämä on yksi kätevimmistä treeneistä, jotka ovat myös varsin tehokkaita hyvinvoinnille.

Korkean intensiteetin intervalliharjoittelun hyödyt

Selaillessasi Instagramia tai Facebookiasi huomaat varmasti paljon sanoja ”korkean intensiteetin intervalliharjoittelu”. Tämä johtuu siitä, että se on joka päivä yhä suositumpi ja pääsyy siihen on sen useat ihmisille tarjoamat hyödyt kaiken kaikkiaan – niin kehoon kuin yleiseen elämäntapaan!

Vähennä kehon rasvaa

Korkean intensiteetin intervalliharjoitteluun liittyy eri hyötyjä. Yksi näistä on kehon rasvan vähentäminen. Tiedetään, että se on varsin tehokas kehon rasvan vähentämisessä; tehokkaampi kuin lenkkeily. Korkean intensiteetin harjoittelu todella polttaa enemmän kaloreita kuin tavallinen liikunta. Se voi polttaa kaloreita paljon lyhyemmässä ajassa. Joten astu pois pelaamisesta ja William Hill-tilistäsi ja laita musiikki päälle ja polta kaloreita! Saa mahdollisuus nauttia suosikkiaterioistasi tarvitsematta huolehtia kaloreista, koska voit polttaa keräämäsi kalorit HIIT:in avulla!

Parantaa aineenvaihduntaa ja sydän- ja verisuoniterveyttä

Toinen mahtava etu korkean intensiteetin intervalliharjoittelussa on se, että se parantaa sydämen terveyttä. Tämä on yksi parhaista treeneistä ihmisille, jotka kärsivät sydän- ja verisuonitaudeista.

Tämä treeni on myös erinomainen aineenvaihdunnan terveyden mittaamiseen. Tähän lasketaan verenpaine, verensokeritasot ja jopa kolesteroli. Tutkimuksessa todettiin, että 10 viikon intensiivisen intervalliharjoittelun ohjelma johti parempaan aineenvaihduntaan ja kardiovaskulaariseen toimintaan. Nämä olivat paljon hyödyllisempiä kuin keskitason intensiteetin treeneissä. Tämä korkean intensiteetin intervalliharjoittelun menetelmä on loistava ihmisille, jotka kärsivät jo tai ovat mahdollisesti sydän- tai aineenvaihdunnan terveyteen liittyvässä riskiryhmässä. Valitse tämä menetelmä ja saat varmasti haluamasi tuloksia nopeasti.

Loistava mielenterveydelle

Mielenterveys on jotain, jota useimmat meistä eivät itse asiassa huolla. Yksi asia, jonka sinun pitäisi tietää, on kuitenkin se, että mielenterveys on yhtä tärkeä kuin fyysinen terveys. Nyt korkean intensiteetin intervalliharjoittelun jujuna on se, että saat paljon paremman fyysisen ja henkisen terveyden. Tämä treeni voi lopulta tarjota runsaasti etuja mielenterveysongelmista kärsiville ihmisille. Yksi näistä sisältää masennuksen ja ahdistuksen.

Psykiatrisessa yksikössä tehty tutkimus osoitti korkean intensiteetin intervalliharjoittelun hyödyt mielenterveydelle. Ohjelma toteutettiin kolmella treenillä viikossa. Ohjelmaan osallistui 18 osallistujaa. Tulokset olivat aivan uskomattomia. He osoittivat, että korkean intensiteetin intervalliharjoittelu oli hyvä seuraavaan,

 • Leposykkeen laskemiselle
 • Pulssin paineen alentamiseen
 • Painon laskuun
 • Laskevaan painoindeksiin
 • Motivaation parantamiseen
 • Masennuksen vähentämiseen
 • Sosiaalisen välttelyn vähentäminen

Treeniaika on tehokas

Meidän on vaikea sitoutua säännöllisiin treeneihin; eikö olekin? Jossain vaiheessa emme ole enää motivoituneina. Yksi asia, joka sinun on ymmärrettävä on kuitenkin se, että tämä treeni on aika tehokas. 30 minuutin päivittäiset treenit ovat erittäin hyödyllisiä. Jos treenaat vain 30 minuuttia, nämä ovat huomattavia etuja:

 • Paljon parempi sydämen ja keuhkojen terveys
 • Parempi metabolinen terveys
 • Parempi hapen tarjonta lihaksille
 • Parempi liikuntatoleranssi

Kätevä

Toinen suuri hyöty tässä on se, että se on varsin kätevä suorittaa. Voit tehdä sen missä tahansa. Et tarvitse tiettyä paikkaa sen tekemiseksi. Voit vain käyttää noin 30 minuuttia joka päivä ja luota minuun, näet tuloksia todella nopeasti.

Alentaa verensokeria

Tämä on loistava ihmisille, jotka kärsivät 2-tyypin diabeteksesta. Tämä mahtava treeni ei vain alenna verensokeria, vaan myös parantaa insuliiniresistenssiä. Korkean intensiteetin intervalliharjoittelun etuja on testattu sekä terveillä ihmisillä että diabetesta sairastavilla.

Se on mahtava ihmisille, jotka kärsivät verenpaineongelmista

Tutkimuksessa todettiin, että kahdeksan viikon ajan korkean intensiteetin intervalliharjoittelu johti matalampaan verenpaineeseen. Tähän tutkimukseen osallistui henkilöitä, jotka treenasivat vain 20 minuuttia päivässä. Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu voi johtaa ylipainoisten henkilöiden  verenpaineen alentamiseen. Jos kärsit verenpaineesta, sinun on tehtävä tämä mahtava harjoitus säännöllisesti. Voin vannoa, että siitä on sinulle hyötyä tuleviksi vuosiksi.

Milloin aloitat HIIT-rutiinisi?

Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu on saanut vuosien varrella paljon suosiota sen tuomien etujen vuoksi. Se on hyvä ihmisille, jotka kärsivät erilaisista sairauksista tai jopa täysin terveille henkilöille. Se pitää sinut varmasti turvassa tulevilta terveysongelmilta. Valitse tämä treeni ja tulet huomaamaan, miten hyödyllinen se on ollut kaikille kotitreeneihin! Muista, että terveytesi on tärkeä, joten työskentele sen ylläpitämiseksi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

JÄTÄ KOMMENTTI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *